Telefoonstraat 45, 9471EL ZUIDLAREN

Vraagprijs

€ 975.000 kosten koper

Woonopp.

250 m2

Perceelopp.

4445 m2

Omschrijving

DAADWERKELIJK DE MOOISTE WONING VAN ZUIDLAREN.
In het bruisende dorp Zuidlaren ligt op een markante centrum locatie aan een van de zeven Brinken deze prachtige gerestaureerde Saksische boerderij met fraaie opstallen. Deze voormalige keuterij met deels rietgedekt wolfdak staat op de rijksmonumentenlijst en is met de grootste zorg compleet gerestaureerd en gemoderniseerd. Bij de restauratie in 2005 is alleen gebruik gemaakt van ambachtelijke en de meest hoogwaardige materialen. Het monument wordt gekenmerkt door het gebruik van de authentieke "Ossenrode" kleur, landelijke maar moderne keuken en moderne maar in-style zijnde badkamer. Wonen in een authentieke Saksische boerderij op een rustige locatie in het centrum van Zuidlaren in een volledig geïsoleerde woning.

Op een perceel van ca 4.445 m2 vindt u naast de hoofdboerderij, voorts nog diverse bijgebouwen, waaronder een tweetal paardenstallen, dubbele garage en een 2e boerderij met een dubbel guesthouse. Het aangeboden object biedt veel mogelijkheden zoals Bed & Breakfast (vergunning voor 100 m2 aanwezig) praktijk of kantoor aan huis. Aangezien de bijgebouwen ook via een aparte ingang te bereiken zijn, bestaat hier dan ook de mogelijkheid om uw guesthouse, B & B, praktijk en/of kantoor afzonderlijk van het woongedeelte te gebruiken.

Via de ruime hal krijgt u toegang tot de vele vertrekken op de begane grond. Aan de voorzijde het kloppende hart van deze voormalige keuterij de zeer royale woonkeuken voorzien van vrijstaand fornuis met oven, schouw en voorts voorzien van vaatwasser en Amerikaans-model koel/vriescombinatie met ijsblokjesmachine.
De royale living van ca. 65 m2 kunt u vanuit zowel de keuken als de hal betreden. De living heeft een prachtige massief eiken vloer, een schouw met gaskachel en diverse zitmogelijkheden aan zowel de voorkant als aan de tuinzijde. Tevens vanuit de hal bereikt u o.a. een toilet, ruime werkkamer, masterbedroom aan de tuinzijde met entree naar de royale badkamer voorzien van jacuzzi, douche en dubbele wastafel, ruime bijkeuken.

Op de 1e verdieping vindt u nog eens 3 zeer royale slaapkamers en een 2e badkamer voorzien van toilet, douche en wastafelmeubel. Ook hier is weer gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en is het originele karakter niet uit het oog verloren. Middels een vlizotrap is de bergzolder bereikbaar.

In het midden van het riante perceel staat een nog vrijstaande boerderij met dubbele guesthouse met een oppervlakte van ca 319 m2 woonoppervlak voor beide woningen samen. Dit pand kan natuurlijk naar eigen wens eenvoudig aangepast worden naar bijvoorbeeld praktijk/werkruimte of is ideaal voor een riante B&B. De bijgebouwen zijn allen zowel vanaf de voorzijde van het hoofdpand als vanaf de naastgelegen zijstraat te bereiken. Dit maakt het mogelijk om uw eventuele zakelijke activiteiten strikt gescheiden te houden van uw privé-gedeelte.

Links hiervan staat het bijgebouw met 2 garages uitgevoerd met fraaie toog-deuren en 2 ruime paardenstallen met een zadelkamer. Alle bijgebouwen zijn in de stijl van de hoofdboerderij uitgevoerd en vormen samen een bijzonder geheel.

Een zeer fraai object met veel mogelijkheden gelegen in een rustige en groene omgeving en toch in het centrum van Zuidlaren aan de Brinken.

Lees verder...
Streetview
Groenhout Makelaars

Vanuit Assen, Beilen, Groningen, Hoogeveen en Zuidlaren geeft Groenhout Makelaars woningkopers en - verkopers het beste advies. Een persoonlijke benadering en no-nonsense aanpak kenmerkt onze manier van samenwerken. In 2015 en 2017 zijn wij uitgeroepen tot Makelaar van het Jaar en daar zijn we best een beetje trots op. Wij gaan voor jou voor het beste resultaat, de beste deal en de beste prijs.

Vestigingen

Assen Markt 11a, 9401 GT
0592 - 46 12 02
info@groenhoutmakelaars.nl


Beilen Brink 4, 9411 KR
0593 - 23 21 21
midden-drenthe@groenhoutmakelaars.nl


Groningen Westersingel 10, 9718 CK
050 - 82 00 45 6
groningen@groenhoutmakelaars.nl


Hoogeveen Schutstraat 189-4, 7907 CE
0528 - 82 09 90
hoogeveen@groenhoutmakelaars.nl


Zuidlaren Stationsweg 2a, 9471 GR
050 - 82 00 45 6
zuidlaren@groenhoutmakelaars.nl