Terhorst 10, 9411TR BEILEN

Vraagprijs

€ 885.000 kosten koper

Woonopp.

253 m2

Perceelopp.

17.240 m2

Omschrijving

Deze prachtige rietgedekte WOONBOERDERIJ uit 1847 biedt ruim en landelijk wonen met veel uitzicht en een besloten sfeer met twintig eiken rond eigen erf. Binnen 10 minuten fietsafstand van dorp en station, niet ver van de snelweg A28 Noord-Zuid en van de provinciale weg Emmen –Drachten Oost-West. Het uitgestrekte natuurgebied Terhorsterzand/Dwingelderveld met bos, hei, vennen en jeneverbessen, wandel- en fietspaden is op loopafstand.

De woning is mooi gemoderniseerd met veel ruimte en licht, en met behoud van een authentieke sfeer. Alle faciliteiten zijn aanwezig op de begane grond. Het voormalige woonhuis is in zijn geheel verbouwd tot woonkamer met open haard/kachel en uitzicht aan drie kanten, met openslaande deuren naar de woonkeuken, die met twee grote erkers uitkijkt op de tuin. De tuin ligt op het zuiden, waardoor er altijd licht en zon het huis in komt. Door het rieten dak wordt het binnen nooit té warm. In de stenen vloeren van hal, woonkeuken en badkamers is vloerverwarming aangelegd; verder radiatoren. De ramen zijn voorzien van dubbel glas of voorzet ramen. Er liggen zonnepanelen op het voorhuis, die een groot deel van de elektriciteit genereren.

De achteringang, naast de tweede badkamer/wc is natuurlijk privé te gebruiken, of zoals nu als praktijkingang via wachtruimte naar een ruime kamer met erker aan de tuin. Ook is het achterhuis ideaal voor een bed- and breakfast of met een kleine ingreep geschikt te maken voor aparte bewoning. De open zolder geeft een zee aan bergruimte, maar ook de mogelijkheid om het aantal kamers uit te breiden. De vrijstaande schuur heeft ook een rieten dak, steunend op oude gebinten. Er is royaal ruimte voor twee auto’s, fietsenberging, tuinmeubels etc. en desgewenst zou er ook een paardenstal in kunnen. Het ruime erf met houtwallen, boomgaard, schuren en vijver, heeft een oppervlak van ca. 4.300 m2. Daarnaast ligt aan de zuidkant de Terhorster Es waarvan 1,3 Ha mee te koop wordt aangeboden. Dit grasland heeft een agrarische bestemming, wat het weidse uitzicht garandeert.

Het buurtschap Ter Horst bestaat uit enkele wijd uit elkaar liggende huizen en voormalige boerderijen, net ten Zuiden van Beilen. De weg wordt gebruikt door lokaal verkeer. Het zijweggetje loopt dood bij de parkeerplaats voor het Terhorsterzand. Er is een fietspad naar Beilen en het station.

BEGANE GROND: Achter de voormalige baander deuren ligt een royale, lichte hal als entree. Het oorspronkelijke voorhuis is geheel ingericht als woonkamer (ca. 52 m2) met blankhouten vloer, vaste kastenwand met toegang tot de lage kelder en een traditionele schouw voor een kachel of open haard. Dubbele deuren verbinden de kamer met de ruime woonkeuken (ca.31m2), waar twee moderne erkers met openslaande deuren en dakramen, zorgen voor licht en uitzicht. De hal heeft deuren naar keuken, badkamer (ca.11m2), wc en het achterhuis, en loopt uit in een gang naar de voorkamer waaraan twee slaapkamers liggen (ca.7,5m2, ca.8m2) met elk een kleine vide, die dienst kan doen als extra bed. De ruime moderne badkamer is voorzien van een ligbad, inloop douche en twee wastafels in een granieten blad, waaronder ruim kastruimte. Twee kamers (ca.11m2, ca.20m2) liggen aan een halletje dat ook de doorgang is naar de bijkeuken. Het aangrenzende achterhuis is oorspronkelijk ontworpen als atelier. Daar is nu een royale knutselruimte van over en een ruime, lichte kamer (ca.26m2) met openslaande deuren naar de tuin. Ook is daar de tweede badkamer (ca 4m2) met wc en wastafel in hardstenen blad. De knutselruimte/berging kan met een schuifwand worden afgesloten om een nette wachtruimte te creëren. Via de achterdeur is deze van buitenaf bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING / ZOLDER: De zolder (ca. 117m2) loopt over het hele huis en is bereikbaar via een ladder en een groot luik in het achterhuis. Het rieten dak is hier zichtbaar. Er is een oud hooiluik naar buiten. Het grootste deel van de vloer is goed geïsoleerd en beloopbaar. Deze ruimte biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van extra woonruimte.

SCHUUR/GARAGE: De vrijstaande houten schuur is in gebruik als garage voor twee auto's en als bergruimte voor fietsen en tuinspullen. Er is een eenvoudige zolder. De schuur is voorzien van elektra. Verder is er nog een kleine schuur, waar de grasmaaier staat en vroeger kippen gehouden werden.

TUIN: De woning is gelegen op een groot perceel van ca. 4.300 m2 eigen grond. De tuin met vijver is mooi aangelegd in Engelse landschapsstijl waarin de oude hoogstam fruitbomen zijn opgenomen. Het geheel is omgeven door oude bomen en bossages, onderbroken door uitzicht op de landerijen rondom.

AGRARISCH GRASLAND: Het agrarisch perceel (ca. 1,3 Ha) grenzend aan de zuidkant van het erf is professioneel in gebruik als grasland of akker. Het biedt de mogelijkheid om paarden of kleinvee te houden. Er ligt een plan voor een meer natuurlijk beheer. Indien gewenst kan dit perceel buiten de koop worden gehouden.

STERKE PUNTEN & BIJZONDERHEDEN:
- Riante, comfortabele rietgedekte woonboerderij uit 1847 op Terhorst;
- Een woonoppervlak van ca. 254m2 op de begane grond;
- Vijf slaapkamers en twee moderne badkamers:
- Authentieke elementen gecombineerd met hedendaags wooncomfort;
- De woning is goed onderhouden en voorzien van zonnepanelen;
- Het pannendak van het voorhuis is geheel vernieuwd.
- De rietdekker is net geweest voor groot onderhoud en de kap kan nog jaren mee.
- Ruim perceel met aangrenzend grasland gelegen op het zuiden;
- Landelijk gelegen maar toch dicht bij alle voorzieningen die Beilen te bieden heeft

Lees verder...
Streetview
Map
Satellite
Groenhout Makelaars

Vanuit Assen, Beilen, Groningen, Hoogeveen en Zuidlaren geeft Groenhout Makelaars woningkopers en - verkopers het beste advies. Een persoonlijke benadering en no-nonsense aanpak kenmerkt onze manier van samenwerken. In 2015 en 2017 zijn wij uitgeroepen tot Makelaar van het Jaar en daar zijn we best een beetje trots op. Wij gaan voor jou voor het beste resultaat, de beste deal en de beste prijs.

Vestigingen

Assen Zoom 2, 9405 PS
0592 - 46 12 02
info@groenhoutmakelaars.nl


Beilen Brink 4, 9411 KR
0593 - 23 21 21
midden-drenthe@groenhoutmakelaars.nl


Groningen Westersingel 10, 9718 CK
050 - 82 00 45 6
groningen@groenhoutmakelaars.nl


Hoogeveen Schutstraat 189-4, 7907 CE
0528 - 82 09 90
hoogeveen@groenhoutmakelaars.nl


Zuidlaren Stationsweg 2a, 9471 GR
050 - 82 00 45 6
zuidlaren@groenhoutmakelaars.nl