Hoe vind ik een betrouwbare makelaar?

Makelaars zijn onbetrouwbare oplichters. Ze rekenen veel te hoge prijzen voor hun diensten en zijn alleen maar op hun eigen gewin uit. Toch? Natuurlijk zitten die ertussen, maar het vinden van een betrouwbare makelaar is niet moeilijk. Die zijn gelukkig nog steeds in de meerderheid.

Oriënteer je grondig

Als je een huis wilt kopen kun je een makelaar inschakelen. Dat is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je zelf niet zo sterk bent in onderhandelen of als je niet op de hoogte bent van de juridische aspecten bij het verkopen van een woning. Ook als je simpelweg geen tijd hebt om op zoek te gaan naar het ideale huis kan een makelaar uitkomst bieden.

Een makelaar vinden begint met de oriëntatiefase. Dat kan door gewoon op internet te kijken, maar je kunt ook in je vriendenkring rondvragen. Vraag dan niet alleen naar de naam, maar ook naar hoe je vrienden deze makelaar hebben ervaren.

Bekijk de websites van de makelaars die je hebt gevonden. Let daarbij niet alleen op feiten, zoals tarieven en diensten, maar ook op de uitstraling van de website. Krijg je er een goed gevoel bij?

Wist je dat...
Je bij Groenhout Makelaardij altijd een vrijblijvend servicegesprek kunt aanvragen? Hierbij komen Jozef Groenhout, Pieter van Meurs, Krista Jutstra of Dennis van der Veen bij je langs.
In een persoonlijk gesprek geven ze toelichting over de diensten die Groenhout Makelaardij aanbiedt. Zo krijg je een goede indruk van de makelaar en worden meteen jouw eisen en wensen duidelijk.

Maak kennis met een paar makelaars

Makelaar is sinds 2001 een vrij beroep, iedereen mag zich dus makelaar noemen. De Consumentenbond adviseert om niet meteen met de eerste de beste in zee te gaan. De makelaar die je inschakelt, moet niet alleen zijn werk goed doen. Het moet ook klikken tussen jou en hem of haar. Om een goede indruk te krijgen en te kunnen vergelijken, is het belangrijk dat je meerdere makelaars spreekt voordat je er één een opdracht geeft.

Lees de algemene voorwaarden

Voordat je ook maar ergens mee akkoord gaat, is het belangrijk de algemene voorwaarden te lezen. In de algemene voorwaarden staan bijvoorbeeld de rechten en plichten van de makelaar en van jezelf. Ook de manier waarop klachten en geschillen worden afgehandeld en wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen vind je hier terug.

Kies een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging

In Nederland zijn twee brancheverenigingen voor makelaars: de NVM en VastgoedCert. Let op of de makelaars met wie je kennismaakt bij één van deze twee is aangesloten. Als dat het geval is, kun je in geval van een conflict altijd terugvallen op de geschillencommissie van de branchevereniging. Bovendien moeten makelaars die zijn aangesloten bij zo’n vereniging altijd aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Hoewel de kans op een betrouwbare makelaar zo aanzienlijk groter wordt, is het helaas niet altijd een garantie.


Wist je dat...
Groenhout Makelaardij is aangesloten bij de brancheverenigingen NVM en VastgoedCert? Door meerdere cursussen per jaar te volgen, voldoen alle medewerkers van Groenhout Makelaardij aan de door de brancheverenigingen gestelde kwaliteitseisen. 

Leg afspraken schriftelijk vast

Ben je tevreden over de gemaakte afspraken? Leg ze dan schriftelijk vast. Op die manier weten jij en de makelaar allebei waar jullie aan toe zijn. Mocht de dienstverlening toch niet naar wens zijn, dan heb je altijd een bewijs van jullie afspraken.


Wist je dat...
Groenhout Makelaardij alle afspraken schriftelijk vastlegt? Zo is de transparantie naar de klant zo groot mogelijk.

Ga op huizenjacht

Gefeliciteerd. Nu je een makelaar hebt gevonden is het tijd voor het leukere werk: jouw droomhuis zoeken en kopen.


Wist je dat...
Groenhout Makelaardij je kan helpen bij het vinden jouw droomhuis? Jozef en Pieter zijn goed op de hoogte van wat er speelt in de woningmarkt van Assen. Hierdoor kan Groenhout Makelaardij meteen inspringen als er een woning vrijkomt die voldoet aan jouw wensen. Andere redenen om voor Groenhout Makelaardij te kiezen zijn:

  • Groenhout Makelaardij bestaat uit professionele onderhandelaars die je exclusieve aandacht geven.
  • Groenhout Makelaardij heeft marktkennis én bouwkundige kennis.
  • Groenhout Makelaardij geeft juridische zekerheid.
  • Groenhout Makelaardij bestaat uit echte ondernemers. Dus geen negen-tot-vijfmentaliteit.
  • Groenhout Makelaardij verleent fullservice-afwikkeling van koop tot en met sleuteloverdracht.
Groenhout Makelaars

Vanuit Assen, Beilen, Groningen, Hoogeveen en Zuidlaren geeft Groenhout Makelaars woningkopers en - verkopers het beste advies. Een persoonlijke benadering en no-nonsense aanpak kenmerkt onze manier van samenwerken. In 2015 en 2017 zijn wij uitgeroepen tot Makelaar van het Jaar en daar zijn we best een beetje trots op. Wij gaan voor jou voor het beste resultaat, de beste deal en de beste prijs.

Vestigingen

Assen Markt 11a, 9401 GT
0592 - 46 12 02
info@groenhoutmakelaars.nl


Midden-Drenthe Brink 4, 9411 KR
0593 - 23 21 21
midden-drenthe@groenhoutmakelaars.nl


Groningen Westersingel 10, 9718 CK
050 - 82 00 45 6
groningen@groenhoutmakelaars.nl


Hoogeveen Schutstraat 189-4, 7907 CE
0528 - 82 09 90
hoogeveen@groenhoutmakelaars.nl


Zuidlaren Stationsweg 2a, 9471 GR
050 - 82 00 45 6
zuidlaren@groenhoutmakelaars.nl