Hoe vind ik een betrouwbare makelaar?

G-logo

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar?

Makelaars zijn onbetrouwbare oplichters die veel te hoge prijzen rekenen voor hun diensten en alleen maar op hun eigen gewin uit zijn. Toch? Nou, natuurlijk zitten die ertussen, net als in elk vrij beroep. Maar het vinden van een betrouwbare makelaar is niet moeilijk, want daar zijn er gelukkig genoeg van.

Oriënteer je grondig

Als je een huis wilt verkopen, kun je een makelaar inschakelen. Dat is niet verplicht maar kan wel erg handig zijn als je zelf niet zo sterk bent in onderhandelen, of wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid te zoeken naar het ideale huis en de juridische aspecten die naar voren komen tijdens het kopen van een woning. Een makelaar vinden begint met de oriëntatiefase. Dat kan gewoon door op internet te kijken, maar je kunt ook eens in je vriendenkring rondvragen. Vraag dan niet alleen naar de naam, maar ook naar de ervaring met deze makelaar.

Bekijk de websites van de makelaars die je hebt gevonden. Let daarbij niet alleen op feiten, zoals tarieven en diensten, maar ook op de uitstraling van de website. Krijg je er een goed gevoel bij?

Wist je dat…

Je bij Groenhout Makelaars altijd een vrijblijvend servicegesprek kunt aanvragen? Daarbij komt Jozef Groenhout, Pieter van Meurs, Krista Jutstra, Dennis van der Veen of Richard Zwiers bij je langs voor een persoonlijk en informatief gesprek. Zo krijg je meteen een goede indruk van hun diensten en vakkundigheid. Wil je weten wat ze het afgelopen jaar al hebben verkocht? Kijk dan hier.

Kies een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging

In Nederland zijn drie brancheverenigingen voor makelaars: de NVM, de VBO en VastgoedPRO. Let op of de makelaar met wie je kennismaakt is aangesloten bij één van deze drie partijen. Zo kun je in geval van een conflict altijd terugvallen op de geschillencomissie van de branchevereniging. Een geruststellend idee.

Bovendien moeten makelaars die zijn aangesloten bij een vereniging altijd voldoen aan kwaliteitseisen. Hoewel dat nog geen garantie is dat je te maken hebt met een betrouwbare makelaar, maakt het de kans aanzienlijk groter.

Wist je dat…

Groenhout Makelaars is ingeschreven bij de branchevereniging Vastgoedcert, NRVT en NVM. Onze makelaars voldoen onder andere aan de kwaliteitseisen die Vastgoedcert en NVM stelt. Hiervoor doen zij met veel plezier meerdere cursussen per jaar.

Lees de algemene voorwaarden

Wij hanteren de algemene voorwaarden van de NVM. Voordat je ook maar ergens mee akkoord gaat, is het zaak om de algemene voorwaarden te lezen.

In de algemene voorwaarden vind je bijvoorbeeld de rechten en plichten van jezelf en de makelaar, de manier waarop klachten en geschillen worden afgehandeld en wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen.

Leg afspraken schriftelijk vast

Ben je tevreden over de gemaakte afspraken? Leg ze schriftelijk vast. Op die manier weten jij en de makelaar allebei waar jullie aan toe zijn. Is de dienstverlening toch niet naar wens, dan heb je altijd een bewijs van jullie afspraken.

Wist je dat…

Groenhout Makelaars alle afspraken schriftelijk vastlegt. Dit doen wij om zo open en transparant mogelijk te zijn naar jou.