Huizenprijzen stijgen in Drenthe

G-logo

Huizenprijzen stijgen in Drenthe

Een gunstig moment voor verkopers

Het tweede kwartaal van 2023 laat een positieve wending zien op de huizenmarkt in Drenthe. De huizenprijzen stijgen en het groeiende aantal transacties biedt deze periode nieuwe kansen voor huizenverkopers in de regio. Uit de meest recente NVM-woningmarktcijfers en de analyse van NVM-dochter brainbay blijkt dat de huizenmarkt een opwaartse trend vertoont, waarbij NVM-makelaars in Nederland maar liefst ruim 34.000 bestaande koopwoningen hebben verkocht. Deze opvallende stijging van 20% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 is een veelbelovende indicatie van het herstel van de huizenmarkt.

De mediane verkoopprijs van een bestaande woning in het tweede kwartaal bedraagt nu €410.000, wat een bescheiden stijging van 2,8% betekent in vergelijking met het eerste kwartaal. Deze toename van de huizenprijzen is bemoedigend voor verkopers, omdat het laat zien dat de markt zich in een gunstige richting beweegt. Bovendien duidt het groeiende aantal transacties op een toenemende interesse van kopers, waardoor woningen in verschillende prijsklassen sneller van de hand gaan. Deze situatie creëert een gunstig klimaat voor huizenverkopers, die hun woningen met vertrouwen kunnen aanbieden.

Nieuwbouwsector

Een ander interessant aspect van de huidige markt is de opleving in de nieuwbouwsector. In het tweede kwartaal van 2023 werden ruim 4.500 nieuwbouwwoningen en kavels verkocht, een toename van 12% in vergelijking met het vorige kwartaal. Het herstel van het vertrouwen in de markt heeft geleid tot een groeiend aanbod van betaalbare nieuwbouwwoningen, wat op zijn beurt de interesse van potentiële kopers heeft aangewakkerd. De voordelen van nieuwbouwwoningen zijn duidelijk merkbaar, met hun lager energieverbruik, duurzaamheid en lagere onderhoudskosten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan kopers.

Als huizenverkoper in Drenthe biedt deze ontwikkeling nieuwe perspectieven. De gestegen vraag en de voordelen van nieuwbouwwoningen kunnen worden benut om woningen met succes op de markt te brengen. De toenemende dynamiek in de nieuwbouwmarkt biedt verkopers de gelegenheid om hun aanbod te diversifiëren en te profiteren van de vraag naar duurzame en modernere woningen.

Bekijk nu ook de net aangemelde nieuwbouw in Vries.

Bron: NVM

Groenhout Makelaars

Groenhout Makelaars staat klaar om verkopers in Drenthe professioneel advies en begeleiding te bieden bij het verkoopproces. Met onze expertise en kennis van de lokale markt kunnen we ervoor zorgen dat woningen optimaal worden gepresenteerd en dat verkopers de beste prijs voor hun huis krijgen.

Dus, voor huizenverkopers in Drenthe is dit het ideale moment om actie te ondernemen. Neem contact op met Groenhout Makelaars en ontdek hoe wij kunnen helpen om optimaal te profiteren van de stijgende huizenprijzen en succesvol uw woning te verkopen in de bloeiende huizenmarkt van Drenthe.