Koop en verkoop bij één makelaar

G-logo

Koop en verkoop bij één makelaar

Ben je op zoek naar een andere woning en ben je al in het bezit van een eigen woning, dan kun je voor de koop en de verkoop dezelfde makelaar inschakelen. Dit kan schelen in de makelaarskosten en je hebt één aanspreekpunt voor al je vragen. 

Verkoop 

Schakel je een makelaar in bij de verkoop van je huis, dan zal deze je woning zo uitgebreid mogelijk te koop aanbieden. Via Internet en de plaatselijke kranten. Ook zorgt de makelaar eventueel voor het bekende bord in de tuin of op het raam. Daarnaast vertegenwoordigt de makelaar je bij de onderhandelingen met de potentiële kopers. Ook ten aanzien van de verkoopprijs zal de makelaar je belangen behartigen. Een goede prijs is ook in het belang van de makelaar zelf. De prijs voor zijn dienstverlening (de makelaarscourtage) is namelijk meestal gerelateerd aan de uiteindelijke verkoopprijs.

Aankoop

Schakel je de makelaar in bij de aankoop van een huis, dan word je op de hoogte gehouden van het woningaanbod in de door jou gewenste regio en prijsklasse (de zoekopdracht). Ook begeleidt de makelaar je bij bezichtigingen en helpt je bij de prijsonderhandelingen. Daarnaast zal de makelaar zorgen voor een juiste opstelling van de koopakte en houdt hij of zij de eventuele ontbindende voorwaarden in de gaten. Vooral dit laatste is belangrijk, mocht je onverhoopt de financiering niet rond krijgen. Je betaalt voor deze dienstverlening de zogenaamde makelaarscourtage, een percentage van de aankoopprijs. 

Wist je dat…

Groenhout Makelaars

  • zowel de verkoop van jouw woning als de aankoop van je nieuwe woning kan regelen;
  • je een financiële, bouwkundige en juridische afweging kan geven; 
  • je veel tijd bespaard;
  • de beste onderhandelingsstrategie gaat bepalen voor het kopen van jouw woning;
  • bekend is met de lokale huizenmarkt in Assen en omgeving;
  • je helpt bij een goede afhandeling van de koopovereenkomst en overige zaken;
  • een goed geregelde eindinspectie en eigendomsoverdracht bij de notaris regelt; 
  • de bezichtigen regelt. 

Neem contact op met jouw makelaarskantoor voor een afspraak.