Veel gestelde vragen bij het kopen van je huis

G-logo

Veel gestelde vragen bij het kopen van je huis

Een nieuw huis kopen is een leuk en spannend proces. Er komt veel bij kijken er komen vast veel vragen op je af. Groenhout Makelaars helpt jou graag bij het aankoop proces van jouw nieuwe droomwoning en we geven antwoord op al je vragen. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou. Als jij het huis hebt uitgekozen dat het beste bij jou past, gaan wij voor jou aan de slag; de beste deal en de beste prijs.

Bekijk hieronder alvast de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

1) Ik wil een nieuwe woning kopen. Moet ik nu eerst mijn eigen huis verkopen?

Wanneer je jouw woning eerst verkoopt voordat je een nieuwe woning koopt, voorkom je dubbele lasten en weet je beter wat je budget is doordat de opbrengst van je huidige woning bekend is. Maar er zijn ook nadelen. Bij Groenhout Makelaars voorzien we jou van het beste advies op het gebied koop en verkoop van woningen. Onze makelaars begeleiden je in het proces bij het verkopen van jouw woning of het aankopen van een nieuwe woning. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou.

2) Wat is de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar?

Het kopen van je droomwoning is een grote stap die je maar een paar keer in je leven neemt. Het is daarom belangrijk om weloverwogen beslissingen te nemen. Een aankoopmakelaar voorziet jou van A tot Z van advies en kan emotie en ratio goed gescheiden houden. Bij Groenhout Makelaars voorzien we jou van het beste advies begeleiden je in het proces bij het kopen van jouw droomwoning. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor de beste prijs en het beste resultaat, voor jou.

3) Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een woning?

Een huis kopen is spannend én leuk, maar het is voor veel mensen ook een lastige klus… Want waar moet je beginnen?! Je moet je oriënteren op de woningmarkt, misschien moet je je huidige huis verkopen en je moet kijken hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij Groenhout Makelaars voorzien we jou van het beste advies op het gebied van wonen. Onze makelaars begeleiden je in het proces bij kopen van jouw droomwoning. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou. Wij voor jou aan de slag; de beste deal en de beste prijs. 

4) Wanneer moet ik de financiering regelen?

Het is verstandig om te weten wat je kunt lenen als je je gaat oriënteren op de woningmarkt. Dan weet je precies in welke prijsklasse je moet zoeken. Bieden, onderhandelen en tenslotte de financiering regelen komen aan de orde verderop in het aankoopproces.
Bij Groenhout Makelaars voorzien we jou van het beste advies op het gebied van wonen. Onze makelaars begeleiden je in het proces bij kopen van jouw droomwoning. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou. Wij voor jou aan de slag; de beste deal en de beste prijs.

5) Hoeveel eigen geld moet ik inbrengen bij het kopen van een woning?

Wanneer je een huis koopt wordt het steeds belangrijker dat je eigen geld inbrengt. Voorheen kon je 106% van de woningwaarde lenen, tegenwoordig is dit nog 100%. De bijkomende kosten zal je dus zelf moeten betalen. Hoeveel geld dit is hangt af van verschillende factoren. Bij Groenhout Makelaars voorzien we jou van het beste advies bij het kopen van een woning en we begeleiden je in het hele aankoopproces. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou. 

6) Waar moet ik op letten als ik een huis ga bezichtigen? 

Wanneer je een huis hebt gevonden waar je blij van wordt, is het tijd voor de bezichtiging. De bezichtiging is het moment om te kijken of de woning écht bij jou past. Je moet natuurlijk goed rond kijken, maar het is ook belangrijk dat je kritische vragen stelt.

Bij Groenhout Makelaars helpen we je hierbij en voorzien we jou van het beste advies bij het kopen van een woning en we begeleiden je in het hele aankoopproces. Hierbij staat een persoonlijke benadering centraal: we gaan voor het beste resultaat, voor jou.