Verhuizen naar Drenthe & Groningen vanuit de randstad populair

G-logo

Verhuizen naar Drenthe & Groningen vanuit de randstad populair

Tegenwoordig zijn er erg veel mensen die verhuizen naar Drenthe of Groningen vanuit de Randstad. Het is zelfs zo populair om uit de randstad weg te gaan, dat er afgelopen jaar meer mensen vanuit de Randstad naar de rest van Nederland zijn verhuisd dan andersom!

Het aantal mensen dat vertrekt uit de Randstad stijgt al enige tijd. In het jaar 2014 is de stijging van het aantal mensen dat naar de rest van Nederland verhuisd begonnen. Sinds 2017 zijn dit er ieder jaar meer geweest dan het aantal mensen dat naar de Randstad is verhuisd.  In de grafiek van de NOS hieronder, gebaseerd op gegevens van het CBS, is de stijging erg goed te zien.

Verhuizen naar Drenthe, steeds meer verhuizers uit de Randstad dan naar de Randstad

Afbeelding: NOS, bron: CBS

Wie verhuizen naar Drenthe?

De mensen die verhuizen naar Drenthe & Groningen vanuit de Randstad zijn vooral kinderen en mensen tussen de 30 en 60 jaar. Jongeren tussen de 18 tot 25 jaar gaan juist de andere kant op, vaak vanwege studie en de andere mogelijkheden in een stad.

Een goede verklaring voor de wegtrekkende mensen vanuit de Randstad zijn natuurlijk de mogelijkheden en goedkopere prijzen die het noorden van het land kan bieden. Zo is een huis met een tuin in de Randstad zeldzaam vergelijken met de rest van het land.

Groenhout klanten verhuizen naar Drenthe

Groenhout Makelaars heeft al vele mensen uit de Randstad mogen helpen bij het vinden van een woning in Drenthe en Groningen. Makelaar Richard Zwiers van Groenhout Makelaars Beilen verteld over Ben en zijn gezin:

“Ben en zijn gezin verruild het bruisende Amsterdam voor een woonboerderijtje in Drenthe. Een grote stap voor dit jonge gezin. Een stap die vooral is ingegeven doordat ze hun zoontje in Amsterdam weinig speelruimte heeft. Ze kijken enorm uit naar de verhuizing en het wonen in het groen met een vrij uitzicht.”

Bent u ook op zoek naar een woning in Drenthe of Groningen? Of wilt u meer weten over het leven in deze provincies? Neem dan gerust contact op met één van onze makelaars.