Woningmarkt in Midden-Drenthe in 2024

G-logo

Woningmarkt in Midden-Drenthe in 2024

Midden-Drenthe is een regio met een rijke historie en een prachtige natuur. De regio ligt in het hart van Drenthe en is omgeven door uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen. Midden-Drenthe is een ideale plek om te wonen voor mensen die houden van rust, ruimte en natuur.

De regio heeft ook een goede voorzieningen graad. Er zijn voldoende scholen, winkels, restaurants en culturele voorzieningen. Daarnaast is Midden-Drenthe goed bereikbaar met de trein, de bus en de auto.

De woningmarkt in Midden-Drenthe is echter krap. Er is veel vraag naar woningen, maar het aanbod is beperkt. Dit betekent dat woningzoekenden goed voorbereid moeten zijn als ze een woning zoeken in deze regio.

Regionale Verschillen

De verschillen binnen Drenthe zijn aanzienlijk. Terwijl de gemeente Coevorden een afname van ruim 21 procent in het aantal verkochte woningen meldde, zag Aa en Hunze daarentegen een groei van bijna 35 procent. In het laatste kwartaal van vorig jaar daalden de prijzen in Midden-Drenthe echter met bijna zeven procent.

Wonen in Midden-Drenthe

Wonen in Midden-Drenthe

Wonen in Beilen

In Beilen is de woningmarkt in 2024 over het algemeen positief. Het aantal verkochte woningen is toegenomen en de gemiddelde transactieprijs is gestegen. De krapte op de woningmarkt is echter nog steeds groot.

De gemiddelde vraagprijs voor een woning in Beilen is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen van 372.839 euro naar 395.887 euro. Dit is een stijging van ruim 6 procent. De gemiddelde WOZ-waarde is gestegen van 255.713 euro in 2022 naar 289.267 euro in 2023.

Wonen in Assen

Assen is de hoofdstad van Drenthe en de grootste gemeente van Midden-Drenthe. De woningmarkt in Assen is in 2024 over het algemeen stabiel. Het aantal verkochte woningen is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen van 185 naar 200. De gemiddelde transactieprijs is echter gedaald, van 321.592 euro naar 314.078 euro.

De krapte op de woningmarkt is in Assen nog steeds groot. Het aantal beschikbare woningen is in het eerste kwartaal van 2024 met ruim 15 procent afgenomen. Dit komt doordat er minder woningen te koop komen en doordat de vraag naar woningen groot blijft.

Wonen in Hoogeveen

De woningmarkt in Hoogeveen is in 2024 over het algemeen stabiel. Het aantal verkochte woningen is toegenomen, maar de gemiddelde transactieprijs is gedaald. De krapte op de woningmarkt is nog steeds groot.

De gemiddelde vraagprijs voor een woning in Hoogeveen is in het eerste kwartaal van 2024 gedaald van 336.591 euro naar 323.161 euro. Dit is een daling van ruim 4 procent. De gemiddelde WOZ-waarde is gestegen van 219.526 euro in 2022 naar 255.608 euro in 2023.

Voorkeur voor Nieuwbouw

De NVM signaleert ook een groeiende belangstelling voor nieuwbouwwoningen, gedreven door lagere energiekosten, beperkt onderhoud en de mogelijkheid tot persoonlijke inrichting. Interessant is dat de prijzen van bestaande en nieuwbouwwoningen dichter bij elkaar zijn gekomen.

Tips voor woningzoekenden in Midden-Drenthe

Voor woningzoekenden in Midden-Drenthe zijn er een aantal tips:

  • Start vroeg met zoeken: De woningmarkt is krap, dus hoe eerder u start, hoe groter de kans dat u een geschikte woning vindt.
  • Wees flexibel: In Midden-Drenthe is er een grote vraag naar woningen, dus u zult misschien wat concessies moeten doen, bijvoorbeeld op de locatie of de grootte van de woning.
  • Overweeg een nieuwbouwwoning: De prijzen van nieuwbouwwoningen zijn in Midden-Drenthe vergelijkbaar met die van bestaande woningen.

Wonen in Midden-Drenthe is een aantrekkelijke optie

Midden-Drenthe is een aantrekkelijke regio om te wonen. De regio heeft een rijke historie, een prachtige natuur en een goede voorzieningen graad. De woningmarkt is echter krap, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als u een woning zoekt in deze regio.

Groenhout Makelaars helpt u om uw droomhuis te vinden in Midden-Drenthe

De woningmarkt in Midden-Drenthe is krap, maar met de hulp van Groenhout Makelaars heeft u meer kans op het vinden van uw droomhuis.

Onze makelaars hebben jarenlange ervaring in de regio en kennen de markt als geen ander.
Wij assisteren u bij het ontdekken van een woning die aansluit bij uw voorkeuren, binnen het bereik van uw budget en binnen het tijdsbestek dat u voor ogen heeft.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!